fbpx

Månsing – Ett textilföretag med transparans

månsing handdukar

Boråsföretaget som drivs av kreativitet i nutid, inspiration i dåtid och med ständig passion för framtida hållbarhet. Månsing grundades i Borås för 3år sedan av tre kvinnor med passion för design och kreativitet.

”Vi tror att du som kund vill veta mer om ursprung och historia bakom den produkt du köper”

Månsing värnar om transparens i hela tillverkningsprocessen och är övertygade om att klarhet och tydlighet är avgörande för hållbarheten i dagens handel. De månar starkt om människorna bakom deras tillverkning.

”Det är viktigt med en bra relation och vi har stort förtroende för våra Månsingvänner i produktionsledet”

Företaget har god kontroll över kvalitén genom direktkontakt med sina producenter och bygger därigenom de så viktiga personliga kontakterna med människorna som tillverkar deras produkter. Långvariga och bestående relationer är målet för Månsing. Månsing samarbetar också med en duktig designer i sin strävan att få ett eget uttryck genom unik design. Månsing är ursprungligen knallarnas från bygdens hemliga språk och genom att låna deras uttryck och kombinera det med egna nyskapade Månsing-ord vill de lyfta fram Borås-knallarnas story och föra den vidare.

 ”Jag älskar hela processen, söka, finna, designa och förmedla hållbara textila produkter”  

Camilla som har en gedigen bakgrund inom textil, inköp och sourcing vill erbjuda bästa möjliga textilier till den medvetna kunden. Idag drivs företaget vidare enbart av Camilla Bergsten. Företaget verkar i en studio på Fashion Center i Borås, en plats full av inspiration och kreativitet. Produkterna produceras i naturmaterial av hög kvalité och med fokus på bästa möjliga miljöval.

Ett sortiment bestående av mjuk textil och spännande material som vattenhyacinter

Sortimentet består av mjuk textil, unik frotté och behagliga produkter som vill bli berörda och använda i vardagen. Böddalonse betyder låda på Månsing-språk och har fått ge namn till den serie lådor de har i sitt sortiment som är tillverkade av vattenhyacinter. Lådan finns både som tvättkorg och mindre förvaring som är snygg och dekorativ i badrummet.

Vattenhyacinter skapar problem i sötvatten. Den växer snabbt och kväver syretillgången vilket medför att mängden dricksvatten begränsas i de områden där växten finns. Men genom att använda växtens fibrer för tillverkning av lämpliga produkter skapas arbetstillfällen för kvinnor i Indonesien och vattenmiljön får en chans att återhämta sig.

I sortimentet finns även Hamamhandduken som är en stor handduk som tar liten plats och torkar snabbt. Den är tillverkad av 100% ekologisk GOTS-certifierad slätvävd bomull. Läs mer om GOTS här. Ett unikt tryck pryder den tunna handduken som kan användas till allt från strandfilt till en lättviktig handduk i träningsväskan. Den här vill jag absolut ha med mig på nästa utlandssemester!

Vi presenterar Månsings produkter här på ConsciousDeal. Här hittar du produkter från Månsing

Förvaringskorg av vattenhyacint
Förvaring från Månsing

Tvättkorg av vattenhyacint
Tvättkorg från Månsing
Mönstrad hamamhandduk
Hamamhandduk från Månsing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *