Handla naturligt, ekologiskt & hållbart från mängder av butiker. Sök här!

Varför finns GREENALLY och vilket syfte uppfyller tjänsten?

GREENALLY är den miljövänliga söktjänsten som vänder sig till de som vill leva mer naturligt och med färre kemikalier i sin närmiljö. Tjänsten hjälper konsumenter att snabbt hitta ekologiska, naturliga och miljövänliga alternativ bland ett stort antal produktkategorier och kan själv välja vilka krav som ska uppfyllas.


Syftet med GREENALLY.se är att ta bort de hinder som kan göra det svårt och ibland hindra oss från att ta steget till att bryta gamla invanda köpmönster och gå över till mer hälsosamma och miljövänliga alternativ.GREENALLY hjälper till med frågeställningar såsom:


- Vilka alternativ finns när jag vill välja produkter som är naturliga, ekologiska och utan skadliga kemikalier?

- Vilken webbutik säljer den produkt jag vill ha och finns den i lager just nu?

- Hur kan jag veta vilka miljömärkningar eller krav en produkt uppfyller?


Vår mission
Med tjänsten vill vi påvisa det stora utbud som faktiskt finns på marknaden och att handla medvetet inte behöver vara särskilt begränsande eller svårt.

Vi lyfter fram produkter, varumärken och webbutiker som arbetar uteslutande inom detta område. När allt fler efterfrågar miljövänliga produkter så ökar antalet producenter och även utbudet inom naturliga och ekologiska produkter. Då blir vår närmiljö mer hälsosam för oss att leva i och vår natur blir mindre belastad. Det är Win Win för alla.

...och vi vill uppnå

Tillsammans med våra användare och samarbetspartners vill vi utveckla ett hjälpmedel som förenklar för alla som vill handla mer naturligt.

Vi vill få till en förändring av det konventionella köpbeteendet genom att skapa en positiv och hållbar medvetenhet av vilka produkter vi väljer när vi handlar och vem vi väljer att handla av.

Grundare av GREENALLY

Om vi tittar närmare på en dammtuss i ett vanligt svenskt hem hittar vi mer än 100 olika kemikalier. Vi vet idag att en del av dessa kemikalier kan skapa ohälsa.

”Vi utsätts för en mängd kemikalier i vår vardagsmiljö. En del av dem påverkar vårt immunsystem så att vi får allergier eller lättare blir sjuka. En del påverkar våra hormoner i kroppen så att de skickar fel signaler och kan ligga till grund för många olika hormonella problem och sjukdomar. Andra är direkt cancerframkallande..."

Emma är utbildad inom holistisk hälsa och har drivit klinik inom komplementärmedicin/alternativmedicin med fokus på belastningar och allergier.

- När vi blir medvetna om vad som påverkar oss så får vi också möjlighet att göra förändringar i våra liv så att vi inte blir sjuka igen.

Klienterna blev nu medvetna om vad som belastade deras system och önskade byta ut sina vardagsprodukter till naturligare alternativ. Det innebar att Emma ständigt fick frågor om vart de kunde hitta schampo, lakan, intimprodukter, kläder, babyprodukter, makeup, leksaker, möbler mm. utan skadliga kemikalier.

-Det hade underlättat att skicka alla till samma ställe. Någonstans där de kunde hitta allt, oavsett vad de behövde.

Med tidigare erfarenheter inom IT-utveckling och process-effektivisering såg nu Emma ett behov av en webbtjänst som skulle lösa problemet och kunna hjälpa fler att hitta mer hälsosamma alternativ utan att behöva lägga tid på att leta runt, läsa på eller känna sig förvirrade om vad som verkar vara bra.

Då föddes idén till söktjänsten GREENALLY. Idag finns ett brett utbud av produkter i tjänsten som besöks av dem som vill göra lite mer medvetna val när de handlar. Även ett Magazin med inspiration och e-mailserier inom olika områden erbjuds på sajten.