Handla naturligt, ekologiskt & hållbart från mängder av butiker. Sök här!

ARTIKLAR

Ta reda på vilka de stora kemikaliebovarna är i våra hem och vilka kända risker som finns så att du kan undvika dem i framtiden.

I en dammtuss finns det över 100 olika kemikalier. Att de finns i dammtussen betyder också att de finns i din inomhusluft. Många av de kemikalier vi har i vårt hem är skadliga för vår hälsa. De kan vara allergiframkallande, cancerogena eller hormon- och fertilitetsstörande. Du tjänar mycket på att minimera kemikalierna i dina dammtussar och i din inomhusluft.

Det är tillsatserna i PVC som är boven i dramat och som kan orsaka problem med spermiekvalité, förändrade nivåer av hormonet testosteron, försämring av immunförsvaret och är cancerframkallande. Läs om PVC och hur många exponeras utan att känna till det.

PFAS har kunnat kopplas till problem med sköldkörteln, lever, immunförsvar och att det kan orsaka fetma. Naturen kan inte bryta ner PFAS, därför kommer problemen kvarstå i generationer. Läs om vad PFAS är och hur du undviker det.

Ett barn i varje klass eller knappt 4% av befolkningen får allergiska symptom av Formaldehyd. Jobbigast är det för de med astma. Symptom vid en akut reaktion är irriterade ögon, näsa och hals. Men vad är formaldehyd egentligen och vart finns det?
Ftalater är ett ämne som tillsätts i plaster för att de ska bli mjukare. Problemet är att plasten sedan läcker ut skadliga ftalater som då hamnar i miljö och människor. Särskilt utsatta är foster. Det misstänks också att effekterna av Ftalater kan överföras mellan generationer.